Informace o projektu
Zavedení nových metod pro charakteristiku kvasinek při výuce mikrobiologie

Kód projektu
FRVS/424/2013
Období řešení
1/2013 - 12/2013
Investor / Programový rámec / typ projektu
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR
Fakulta / Pracoviště MU
Přírodovědecká fakulta

Kvasinky jsou významnou skupinou mikroorganizmů, která je běžně využívána v potravinářských technologiích (výroba piva, víno, pekařské droždí atd.) i v moderních biotechnologických či molekulárně biologických postupech. Navržená inovace metod v předmětu "Speciální metody analýzy mikroorganizmů" seznámí studenty jak teoreticky tak prakticky s možnostmi izolace a práce s DNA kvasinek. Stanovení flokulace technologických kvasinek ve druhém inovovaném předmětu "Fyziologie bakterií - cvičení" reprezentuje jednu z mnoha běžných charakteristik průmyslových mikroorganizmů. Nové metody tedy umožní studentům praktické seznámení s postupy využívanými pro kvasinky.

Publikace

Počet publikací: 7


Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.