Šafrán „nové generace“: Soutěž Start Your Business 2024 zná své vítěze

Již počtvrté ocenila Masarykova univerzita nejlepší studentské projekty, které podpořila 480 tisíci korunami na jejich další rozvoj. V letošním ročníku exceloval Matěj Zámečník s projektem Spicy Cells, který se zabývá výrobou šafránu nové generace. Jeho nápad získal podporu ve výši 100 tisíc korun. Mezi sedm nejlepších projektů se probojovala také Eliška Pivrncová, jejíž projekt LactoPads, zaměřený na pomoc při řešení problémů s kojením, byl podpořen částkou 20 tisíc korun. Gratulujeme!

16. 5. 2024 Jitka Štenclová Barbora Kameníková

Vítěz Matej Zámečník s Evou Janouškovcovou z CTT, prorektorkou Monikou Jandovou a proděkankou přírodovědecké fakulty Hanou Pokornou (zleva). Foto. Jiří Salik Sláma

Deset nejlepších nápadů letošního ročníku Start Your Business postoupilo až do finálového kola. V něm studenti prezentovali, kam se s nápadem posunuli, na co využili stipendium ve výši 10 tisíc korun a jaké mají vize do budoucna. Finanční příspěvek pro další rozvoj nápadů získalo podle hodnocení komise sedm týmů.

Foto: Jiří Salik Sláma

Vítězným projektem 4. ročníku Start Your Business se stal Spicy Cell studenta přírodovědecké fakulty Mateje Zámečníka, který řeší gastronomický zážitek i zdravotní benefity „červeného zlata“ výrobou šafránu v bioreaktoru. Nápad získal podporu ve výši 100 tisíc korun.

„Nejvíc mi v rámci soutěže pomohl mentoring ze strany odborné poroty, protože jsem trošku tápal, jak vyvážit business development a technologický development. Určitě nás také posunou dál finance, které jsme díky vítězství získali, protože na ně je náš projekt náročnější,“ prozradil Matej.

Foto: Jiří Salik Sláma

„Jsme nadšení, že se hned dva studenti naší fakulty dostali do top desítky nejlepších projektů letošního ročníku. Je skvělé, že se v průběhu svého studia a vědecké činnosti věnují i účasti v soutěži, která jim může pomoci nápady posunout blíž aplikační sféře,“ uvedla Hana Pokorná, proděkanka pro vnější vztahy, komunikaci a marketing Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity.

Slavnostním vyhlášením vítězů, které se uskutečnilo ve středu 15. května v kreativním hubu KUMST, se tak završil další ročník soutěže, která má za cíl pomoci studentům proměnit jejich nápad v plnohodnotný produkt nebo službu.

Celý článek v Magazínu M


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.